fjrigjwwe9r0EKARECMS_AYARLAR:METAS
Tek Lider Akademi
Öneri ve Şikayet Bildirimi Lider Uzaktan Eğitim

KPSS-Öğretmenlik Kursları

Genel Bilgiler

KPSS Öğretmenlik Sınavı ve Kurs Programları Hakkında

KPSS Öğretmenlik Kurs Programları

Eğitim fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olan kişiler devlet okullarında öğretmenlik yapabilmek için KPSS Öğretmenlik sınavına girmek zorundadırlar. Öğretmen adayları için iki farklı oturum vardır. KPSS ve ÖABT olarak adlandırılan bu sınavlar öğretmen adaylarının mesleklerinde ve alanlarında ne kadar yetkin ve yeterli olduklarının değerlendirmesini yapar. Adaylar bu sınavlardan aldıkları puanlara göre atanacaklarından dolayı her ikisi sınavda öğretmen adayları için büyük önem taşımaktadır. KPSS Öğretmenlik sınavının geçerlilik süresi diğer KPSS sınavlarının aksine 1 yıl olarak belirlenmiştir.

 

KPSS Sınavlarından Hangi Derslerden Sorumlu Olursunuz

KPSS Öğretmenlik sınavına giren bütün öğretmenler KPSS GYGK olarak da bilinen Genel Yetenek, Genel Kültür sınavlarına ve KPSS – EB olarak da bilinen Eğitim Bilimleri alanında sınava girmek zorundadır. Lisans genelinde 4 genel puan türü bulunmaktadır. Özele bakıldığında ise 100’ün üzerinde puan türü mevcuttur. KPSS P3 puanı da Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilir. ÖABT sınavına gerek duymayan adayların bu sınavların yanında Eğitim Bilimleri alanında sınava girmesi yeterli olacaktır. Öğretmenlik sınavı kapsamında bulunan Öğretmen Alan Bilgisi Sınavı ya da ÖABT olarak bilinen branş sınavlarına da aday öğretmenler mezun oldukları branşa göre girerler. ÖABT branşları ise; Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Türk Dili ve Edebiyatı, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Türkçe, Matematik, İlköğretim Matematik, Fen Bilgisi, Din Kültürü ve Sınıf öğretmenliği olarak belirlenmiştir. Bu bölümlerden mezun olan aday öğretmenler ÖABT sınavına girmek zorundadırlar.

 

KPSS Öğretmenlik Sınavına Hazırlananlara Tavsiyeler

KPSS pek çok insanın hayatında dönüm noktası olan bir sınavdır. Bu sınav kişilerin geleceğine yön verdiğinden dolayı fazlasıyla ciddiye alınmalı ve hazırlıkları da buna göre yapılmalıdır. KPSS için çalışmaya başlayan adaylar farklı kaynaklardan yardım alarak daha geniş kapsamlı bir çalışma planı hazırlayabilirler. KPSS kursları hazırlık sürecinde hem içerik hem de motivasyon açısından büyük önem taşır. Kitapların ve yazılı bilgilerin arasında boğulan adaylar sorularının cevaplarını verecek öğretmenler ile birebir iletişimde oldukları zaman çalışma süreci daha hızlı bir şekilde ilerlemektedir. KPSS kursları sınava girecek adaylar için etkili bir yol haritası çizerek doğru bir planlama ile başarı odaklı bir sürecin parçası olurlar. Başarı odaklı bir yol çizen KPSS kursları motivasyonu yükselterek adayların daha verimli çalışmasını sağlar.

 

KPSS Kursları ve KPSS Kursunda Verilen Dersler Nelerdir?

KPSS kursunda verilen dersler adayların sınava girecekleri alanlara yönelik derslerdir.  KPSS sınavına girecek bir aday KPSS GYGK yani Genel Kültür ve Genel Yetenek dersleri ile KPSS EB yani Eğitim Bilimleri dersleri alır. Alan dersleri özelinde oluşturulan eğitimler alanında uzman kişiler tarafından verildiğinden dolayı yüksek verimlilik sağlanır. KPSS kurslarında öğrencilere verilen yayınlar ile desteklenen dersler TR Geneli Deneme Sınavları ile de gözlemlenir. Adayların eksiklerini tespit etmek amacı ile yapılan deneme sınavları doğrultusunda kişinin eksik olduğu alanlar belirlenir ve bu alanlar üzerine takviye çalışmaları yapılır. KPSS puan türlerinin karmaşası karşısında doğru ders ve sınav tercihi yapmayı sağlayan kurslar kişilere tercihleri ile ilgili danışmanlık hizmeti de sunmaktadır. Adayların sınava girecekleri alanlar üzerine ders almalarının yanı sıra doğru tercih yapabilmeleri için danışmanlık hizmeti almaları da büyük önem taşır.

Tek Lider Akademi 15 yıllık tecrübesi ile zorlu KPSS maratonuna adayların en doğru şekilde hazırlanmasını sağlamak için çalışmalar yapıyor. Yayınları, sınavları ve uzman eğitim kadrosu ile rakiplerinden ayrılan Tek Lider Akademi İzmir’de en iyi KPSS kursu olarak hizmet veriyor.

 

Bu içeriğin tüm hakları Tek Lider Akademi İzmir Şubesi'ne aittir. İzinsiz kopyalanması veya kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.-

Tüm Kurslar

Genel Bilgiler

Kursun verildiği şubelerimiz

KAYDET KAYDET

Tek Lider Akademi ve Okulları Genel Merkez

Özel Tek Lider Eğitim Kurumları San. ve Tic. Ltd. Şti
Buca OSB Mah. 3/20 Sokak AFG Matbaa No:17 Buca/İZMİR
0 (542) 289 81 29 -